Biva


Kaarten

lijn


Kaarten EBBR

Net zoals de piloten in real life heb je als virtuele piloot kaarten nodig. Je zou beter alle kaarten voor EBBR downloaden en uitprinten in het geval je ze nodig mocht hebben. Op deze kaarten vind je de SIDs en STARs die heel belangrijk zijn voor vertrek en aankomst op een luchthaven. SIDs en STARs zijn procedures en tussenpunten die gebruikt worden om het netwerk van vliegroutes enerzijds te betreden (SID) en anderzijds te verlaten (STAR). Je kan het systeem vergelijken met op- en afritten van een autosnelweg. Waar de SID of STAR met een vliegroute kruist, is dit telkens met een gepreciseerd overgangspunt gekenmerkt.


Klik om te vergroten

Een SID, voluit Standard Instrument Departure (Standaard Instrumenteel Vertrek), definieert een pad weg van de luchthaven tot op het hele netwerk van vliegroutes. Een SID wordt ook soms een Departure Procedure (DP) (Vertrekprocedure) genoemd. SIDs zijn uniek voor de luchthaven waartoe ze behoren. Een STAR, voluit Standard Terminal Arrival Route (Standaard Eindpunt Aankomst Route), definieert een pad weg van het netwerk van vliegroutes en naar de luchthaven toe. STARs kunnen voor meer dan één luchthaven gebruikt worden, zoals het geval is wanneer twee of meer luchthavens dichtbij een gebied van Air Traffic Controllers (ATC) liggen.


Klik om te vergroten

Naast deze SIDs en STARs is er ook een grondkaart voor EBBR. Deze is belangrijk om je weg over de hele luchthaven terug te vinden, zoals taxiwegen en parkeerplaatsen. Het is een goed idee om de grondkaart van de luchthaven van je eindbestemming uit te printen, want na je landing zal de toren je de route meedelen die je moet volgen om naar de gate te taxiën.


Klik om te vergroten

Je kan alle kaarten hier terugvinden: Kaarten
Aan de linkerkant van de website klik je op “Charts” onder de sectie van “Brussels FIR”. Opnieuw aan de linkerkant selecteer je “EBBR” onder de sectie van “Aerodromes”. Wanneer je alle kaarten wil, download dan de 3 bestanden onder “All In One”.


This website is optimized for Firefox.
Copyright � BIVA