Biva


Eerste keer ATC

lijn


Eerste keer online als controller

We hebben je reeds uitgelegd dat je beter eerst leert hoe je een vliegtuig moet besturen vóór je daadwerkelijk begint te controleren. Je kan bijvoorbeeld eerst leren vliegen en leren te communiceren met de controller, zodat je aan het systeem kan wennen. Soms willen newbie’s liever geen piloot zijn, maar onmiddellijk een controller worden. Indien dit bij jou het geval is, dan raden we je aan om eerst op een actief kanaal te luisteren hoe de controller alles regelt. Wanneer je dit voor ongeveer 10 uurtjes doet, dan zal je een goede basis hebben om mee te beginnen. Vergeet ook zeker niet om de handleiding voor controllers te lezen!


Click to enlarge

Indien je denkt klaar te zijn om het luchtverkeer te regelen, maak dan verbinding met Ivac. Eerst kies je een positie. Indien Brussels Ground op dat ogenblik vrij is, dan kan je Brussels Ground proberen. Zorg ervoor dat er weinig verkeer is wanneer je je voor de eerste keer als newbie aanmeldt, want je zal nog niet onmiddellijk klaar zijn om een grote stroom aan luchtverkeer te leiden.
Start nu IVAC op. Je ziet in IVAC 3 vakken, een COMMBox, een IN/OUT en een ATC box. Zorg er voor dat de frequentie op de eerste tab van je COMMBox die van Brussels Ground is, namelijk 121,875. Hoe moet je je frequentie wijzigen? Selecteer de eerste tab en vul dan in de input area “//121.875” (zonder aanhalingstekens) in. Let er op dat je een “.” (punt) invult en niet een “,” (komma). Nu zou je frequentie correct moeten zijn.


Click to enlarge

In de bovenste linkerhoek vind je de knop “CONNECT”. Klik er op. De connectiebox zal nu in een pop-up verschijnen. In de box van het callsign noteer je logischerwijze je callsign. In dit voorbeeld is dit “EBBR_GND” (zonder aanhalingstekens). Vul ook je echte naam, VID and paswoord in de juiste box in. Selecteer een server. De Belgische server is heel stabiel en dus kunnen we jou deze aanraden (IVANBE1). Normaal moet je het poortnummer niet wijzigen, dus laat dit voor wat het is. Zorg er voor dat je de Voice checkbox aanvinkt en ook de Belgische server (of gelijk welke andere).

Klik op Connect … Welkom in de virtuele wereld van de controller. Probeer het luchtverkeer te leiden zoals je uitgelegd is 1) in de handleiding(en) en 2) op deze website.

Als u "Voice" goed hebt aangevinkd zou TeamSpeak moeten openen. Helaas wordt uw channel niet automatisch gecreërd. Doe dit door op "Channels" te klikken vervolgd door "Create Channel". Vul de naam in van uw positie (vb: EBBR_GND). Klik op "Create Channel".

Veel plezier…Geniet ervan … Maar het belangrijkste… Zorg dat je die vliegtuigen veilig naar de grond leidt!


This website is optimized for Firefox.
Copyright � BIVA